Proglašeni pobjednici OUTWARD-a 2009.

U finale za nagradu Outward 2009, koja se dodjeljuje za najbolji dizajn velikih plakata, ušlo je 69 radova koje smo proteklu godinu mogli vidjeti na vanjskim oglasnim prostorima u Hrvatskoj.

Stručni žiri odabrao je pobjednike u pet kategorija; billboard, serija billboarda, citylight, serija citylight, megaboard, i to tajnim glasanjem pred samu dodjelu nagrada Outward2009, koja se održala u četvrtak, 29. listopada 2009. u Zagrebačkom kazalištu lutaka.

Stručni žiri činili su vodeći stručnjaci iz marketinških agencija i tvrtki;

1 T – MOBILE Gđa. Vedrana Majetić Direktorica Sektora za marketinške komunikacije T-Mobilea
2 UNEX Gđa. Lidija Čakanić Creative Director & CCO Deputy
3 FRANCK Gđa. Silvana Fanjek Direktorica službe marketinga
4 MEDIA PUBLICUM Gđa. Vesna Barišić Direktorica agencije
5 SMJWT Gđa. Jelena Biluš General manager – direktorica
6 ABRAKADABRA Gđa. Manuela Šola Oršić General manager
7 Bruketa & Žinić Gosp. Moe Minkara Creative Director reklamne agencije Bruketa & Žinić
8 PULS Gosp. Ante Šalinović Direktor istraživanja medija
9 Tele 2 Gosp. John Harmander Head of communications
10 KRAŠ Gosp. Mario Fraculj Direktor Službe tržišnog razvoja
11 ADVANS Gosp. Ivan Nikolašević Direktor agencije Advans
12 FOTOGRAF Gosp. Boris Poljičanin Fotograf

 

Građani su i ove godine imali priliku odabrati svoje favorite u kategoriji billboard i to glasanjem na web stranici www.outdoor-akzent.hr tijekom listopada 2009. Prema glasovima građana dodijeljena je nagrada publike, a najsretniji među glasačima osvojit će ulaznicu za dodjelu nagrada Outward 2009 i druge darove.

Svečanu dodjelu nagrada Outward 2009. vodili su Danijela Trbović i Boris Mirković, a gosti su u sklopu dodjele mogli uživati u nekoliko prizora iz lutkarske predstave Čarobna frula, a na after partiju u koncertu grupe Elemental.

Nagradu Outward je 2000. godine pokrenula tvrtka za vanjsko oglašavanje outdoor – akzent, s ciljem da potakne i nagradi kvalitetu i kreativnost u dizajnu plakata. Outdoor akzent član je vanjskooglašivačke grupacije EPAMEDIA, koja je vodeća tvrtka za oglašavanje na javnim površinama na području srednje i istočne Europe.