Proglašeni pobjednici OUTWARD-a 2010.

U finale za nagradu Outward 2010, koja se dodjeljuje za najbolji dizajn velikih plakata, ušla su 23 rada koje smo proteklu godinu mogli vidjeti na outdoor oglasnim površinama diljem Hrvatske.

Stručni žiri odabrao je 7 pobjednika u pet kategorija; billboard, serija billboarda, citylight, serija citylight, megaboard, tajnim glasanjem pred samu dodjelu nagrada Outward2010, koja se održala u utorak, 9. studenog 2010. u Muzeju za suvremenu umjetnost.

Stručni žiri činili su vodeći stručnjaci iz marketinških agencija i tvrtki; Julijana Vrbanek, Media direktor, Digitel medijski servisi, Petra Čadež, rukovoditelj marketing komunikacija VIPNET-a, Gorana Alpeza, direktorica marketinga Zagrebačke banke, Rajna Cuculić, direktorica agencije Media com, Ljiljana Ivošević, Head of Communisations Planing u MC Cann Ericksonu, Anamarija Horaček, medijski direktor Unex MPG-a, Stanko Abadžić, fotograf, Boris Ljubičić, direktor Studio Internationala, Vanja Blumenšajn, kreativni direktor Imago R.A., Denis Kurtović, rukovoditelj Marketinga Billa-e, Edward Jones, kretivni direktor agencije Publicis i Krešimir Renzo Prosoli, direktor agencije Real medije.

Publika je i ove godine imala priliku odabrati svoje favorite u kategoriji billboard i to glasanjem na web stranici www.outdoor-akzent.hr tijekom listopada 2010. Prema glasovima građana dodijeljena je nagrada publike, a najsretniji među glasačima osvojio je ulaznicu za dodjelu nagrada Outward2010.

Svečanu jubilarnu desetu dodjelu nagrada Outward 2010. vodila je Danijela Trbović, a gosti su u sklopu dodjele mogli uživati u koncertu Oliver Dragojevića, a DJ Bizzo bio je iznenađenje after partija.

Nagradu Outward je 2001. godine pokrenula tvrtka za vanjsko oglašavanje outdoor – akzent, s ciljem da potakne i nagradi kvalitetu i kreativnost u dizajnu plakata. Outdoor – akzent član je vanjskooglašivačke grupacije EPAMEDIA, koja je vodeća tvrtka za oglašavanje na javnim površinama na području srednje i istočne Europe.