Zlato u Americi za Spellcaster!

Viralna kampanja “Got Fired?” agencije Spellcaster i branda Adorio nagrađena je prestižnim zlatom na MUSE Creative Awards u SAD-u.

outdoor akzent ponosno čestita dobitnicima na prestižnoj nagradi!

Nije prošlo ni devet mjeseci da su otvorili vrata u Hrvatskoj, a pop-up agencija Spellcaster već se može pohvaliti nagradom na MUSE Creative Awards festivalu u Sjedinjenim Američkim Državama. Žiri sačinjen od marketinških profesionalaca iz cijelog svijeta dodijelio je Zlatni MUSE Creative Award projektu koji je Spellcaster radio za brand Adorio, kampanji pod nazivom “Got Fired?”.

Kampanja “Ostali Ste Bez Posla?” tj. “Got Fired?” prikazuje otpuštenog Trumpa koji sa kutijom svojih osobnih stvari naizgled odlazi sa svog radnog mjesta, tj. napušta Ovalni Ured. U kutiji se, između ostalog, mogu primjetiti knjige o Napoleonu i Machiavelliu, kao i figurica nuklearne rakete na kojoj jaše mali Kim Jong Un. Kampanja je objavljena na dan kad su američki mediji Bidena proglasili 46. predsjednikom te je zbog svog preciznog tempiranja postala viralna svjetska vijest.

Nema pomicanja granica ni iznimnih rezultata ako nema povjerenja od strane klijenta. Danijel i Josip su nam dali svoje bezuvjetno povjerenje te nam je svima jako drago zbog ovog priznanja. Sama činjenica da je žiri ovog festivala sačinjen od vrhunskih profesionalaca iz cijelog svijeta nam je velika čast i dodatna motivacija za hrabrim konceptima, kvalitetnim strategijama i inovacijama kojima Spellcaster već gradi svoju reputaciju.” – pritom je rekao Tonči Klarić, kreativni direktor agencije Spellcaster.

Podsjetimo, kampanja “Got Fired?” je postala hit na društvenim mrežama, a razni američki i svjetski mediji prenijeli su vijest i fotografiju plakata iz Zagreba, među njima i prestižni Washington PostABC NewsNBCFOX NewsSeattle TimesThe TelegraphNZ HeraldSF ChronicleUS News, Brilliant Ads, Ads of the World i MSN.

Out Of Home kategorija ove godine je bila jako kompetitivna, pa se tako naš Adorio našao uz bok sa brandovima kao što su TikTok, Maersk i Oreo. Govorimo o kompanijama koje zapošljavaju desetke tisuća ljudi diljem svijeta, te brandove koji vrijede milijarde dolara. Adorio je mali pulski startup sa dvoje zaposlenih ali velikim idejama i ambicijama. Pobijediti u takvom društvu je posebna čast za naš tim i naše partnere.” – pritom je rekao Neven Crljenak, umjetnički direktor agencije Spellcaster.