Outdoor akzent – punih 20 godina kvalitete i inovacija u oglašavanju

Dobar oglas daleko se vidi – geslo je uz koje tvrtka Outdoor akzent d.o.o. ovih dana slavi 20 godina uspješnog djelovanja na hrvatskom tržištu, a po kojemu ju danas prepoznaju brojni klijenti. Outdoor akzent je jedan od najvećih nacionalnih pružatelja usluga vanjskog oglašavanja u Hrvatskoj, lider na tržištu inovacija u outdoor oglašavanju koji svojim klijentima nudi niz kvalitetnih out of home medija: billboard, city light, wallscape i megaboard. Mreža Outdoor akzentovih medija omogućuje oglašavanje na nacionalnoj razini, što znači da su u mrežu uključene lokacije u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Osijeku, Istri, Slavoniji, Moslavini, Dalmaciji, Dubrovniku i ostalim regijama, sveukupno 2100 površina.

– Kao lider u području inovacija koje dižu zamijećenost out of home medija, pokrenuli smo niz samostalnih projekata i uveli oglašavanje na duplim formatima – doubleboard, koji sa svojih 24 m2 omogućuje veću kreativnost i sadržaj na plakatu kao mediju. Od najnovijih alata koji povećavaju zamijećenost i učinkovitost kampanja su i led kampanje te wi-fi posteri koji, uz targetiranje urbanih visokofrekventnih lokacija, omogućuju direktni susret kupca s online sadržajem. Radi se o formatima koji povezuju outdoor i online oglašavanje. Takav sadržaj, uz podršku masovnih medija, daje kampanji mogućnost ciljanog targetiranja i interaktivnosti publike, kroz online komunikaciju usluge, nagradne igre, mogućnost preuzimanje sadržaja i slično – pojašnjava Gabriela Klarić, direktorica Outdoor akzenta d.o.o.

Radi što bolje pripreme kampanje, tvrtka Outdoor akzent klijentima pruža usluge istraživanja i planiranja plakatnih kampanja. Pri tome je najvažnija ciljana distribucija te Poster Impact Test – istraživanje kojim se ispituje kreativna učinkovitost i zamijećenost plakata.

– Medijsko tržište je jako segmentirano i vanjsko oglašavanje je jedini preostali masovni medij koji, uz dobro strateško planiranje, postaje medij koji ne možete izbjeći. Prisutan je 24 sata dnevno, a ne morate ga kupiti niti ga možete prelistati ili isključiti – ističe Gabriela Klarić.

– Prednost našeg medija je u masovnosti, dostupnosti 24 sata na dan, ali i mogućnost targetiranja, kako poslovnica i mikrolokacija, tako i pozicioniranja kampanje na gradskom, regionalnom i nacionalnom nivou. Internacionalni know how pomaže nam u strateškom planiranju i savjetovanju klijenata te u razvoju softverskih alata vezanih uz vanjsko oglašavanje koje klijentu nudi bolji uvid u samu kampanju i

mikrolokaciju. Outdoor akzent je jedini na tržištu čija je kategorizacija reklamnih površina izrađena prema istraživanjima koja se koriste u srednjoj Europi. Naše površine imaju OTS (opportunity to see), a jedan od najvažnijih parametara je frekvencija prometa – pojašnjava sugovornica.

No, uz strateško planiranje i inovacije, ključ svake dobre kampanje je i kreativni vizual, koja u segmentu koji klijent želi oglašavati, intrigira kupca, odnosno publiku.

– Upravo iz tog razloga, prije 16 godina smo pokrenuli OUTWARD – nagradu za najbolji plakat velikog formata, kako bismo potaknuli što bolje osmišljavanje idejnih rješenja za takve formate. A naš zadnji projekt „Reci to glasno“, koji je struka već u nekoliko navrata nagradila, ukazuje na to kako u modernom društvu, uz razvoj smartphone industrije možemo ostvariti dobar kontakt s oglasom na cesti pri čemu plakat velikog formata daje kratku informaciju i potiče na određenu reakciju osobu koja ga je ugledala – ističe Gabriela Klarić.

Projektom ‘Reci to glasno’ tvrtka Outdoor akzent obilježila je 20 godina poslovanja, s ciljem da podsjeti na značajnu ulogu i veliki doseg plakata u oglašavanju te pokaže kakve su mogućnosti povezivanja više medija u interaktivnoj kampanji. Projekt se odvijao u tri faze: plakatima su pozvani ljudi da putem interneta predlože svoje poruke i glasaju za one najbolje, nakon čega je 150 tako izabranih poruka završilo na plakatima diljem Hrvatske. U samo tri tjedna kampanje stranica http://www.recitoglasno.com/ imala je preko 300.000 jedinstvenih posjeta iz više od 140 zemalja svijeta. Kreirano je više od 10.000 plakata, kojima su glasači dodijelili gotovo milijun glasova, uz nevjerojatnih 7,2 milijuna klikova. I to pokazuje da oglašavanje putem plakata danas može biti dobar teaser za druge medije te da ima sigurnu budućnost, uvjereni su u Outdoor akzentu.

U četvrtak, 1. prosinca, održat će se 16. OUTWARD, izbor najboljih u konkurenciji 52 plakata koji su bili objavljeni na vanjskim službenim plakatnim površinama diljem Hrvatske u razdoblju od siječnja 2014. do rujna 2016. godine. Nagrade se dodjeljuju u 4 kategorije: billboard, city light, megaboard, najbolja iskoristivost medija, a najbolji billboard plakat posebno bira i publika.